пятница, 27 мая 2011 г.

{ДРУЗІ:)} Прес-реліз 12 Світання Асоціації ІГС "Діалог з владою"

Чергове робоче 12 Світання Асоціації інституцій громадянського суспільства «Діалог з владою» відбулося 16 травня 2011 року. Під час засідання розглянуті практично усі питання, що були на порядку денному та в результаті обговорення прийняті важливі рішення і рекомендації. 

Першим завданням було обговорити питання "Можливі стратегічні напрямки розвитку Асоціації, що передбачають перехрещення інтересів об'єднань організацій, людей". На думку учасників, Асоціація повинна визначитись з конкретним вектором розвитку/діяльності. Це дозволить не розпорошувати зусилля в різних напрямках, чітко відслідковувати розвиток і стан Асоціації, накопичувати досвід, знання та вдало їх застосовувати. На цій зустрічі більш детально обговорювали один з напрямків роботи асоціації – роботу в Громадських  Радах, адже цей напрямок роботи є відносно новим для української громади, а отже не таким заангажованим, безумовно робота в цьому напрямку потрібна суспільству і владним інституціям, є всі передумови для успішної роботи та виведення громадянського суспільства на якісно новий рівень.

Під час обговорення другого питання порядку денного стосовно "Підведення підсумків у визначенні конкретики щодо методології прийняття рішень в Асоціації, що були запропоновані учасниками 11 Світання" (http://www.gis.politua.info/index.php?option=com_content&view=article&id=104), було прийняте рішення взяти за базову модель ПЕРШИЙ ВАРІАНТ з можливістю його доопрацювання і внесення коректив в подальшій діяльності на наступних Світаннях (якщо така потреба виникне).

В питанні доопрацювання "Проекту Інтернет-порталу віртуального офісу динамічної мережі", основна увага учасників зборів була зосереджена на принципі відкритості інтернет-потралу. Щоб кожен бажаючий, в не залежності від того в Асоціації він чи ні, міг зайти і переглянути які проекти реалізовуються, які рішення приймаються. Єдина відмінність, на думку учасників засідання, відвідувачів від зареєстрованих користувачів повинна полягати в можливості голосування за той чи інший проект. Відкритість одразу знімає питання на кшталт «чим займається Асоціація», «навіщо вона реалізовує той чи інший проект»; показує активність як Бюро Делегатів, так і окремих Лідерів Асоціації. Погодились, що модель запропоновану Тарасом Плахтієм (http://politiko.com.ua/blogpost5618) потрібно взяти за базову, а в процесі роботи відкинути зайві елементи або додати нові. В будь-якому разі, передбачити як буде далі розвиватись Асоціація не можливо, тому варто почати з запропонованого варіанта.

До порядку денного 13 Світання запропоновано внести питання "Механізми виходу нарощення кількісно-якісного потенціалу Асоціації. Розробка опитувальника на тему: "Чому українцем бути не престижно?!". Технологія організації живих комунікацій з ЦОВВ". В режимі динамічної мережі (2 години) обговорити наступне: "Конструювання бажаного образу України та її громадянина як результат проекту "Українцем бути престижно!"; "Конструювання сторінок сайту Асоціації:головної сторінки, типова сторінки для Лідерів Асоціації, для кожного Учасника Асоціації (Інституції Громадянського Суспільства), для кожного Бюро Делегата, сторінка для висунення пропозицій до обговорення, сторінка з аналітичними матеріалами (плід роботи динамічної мережі), сторінка для голосування при прийнятті рішень від Асоціації" та завершити "Конструювання презентації про Асоціацію".

Інформацію підготували учасники 12 Світання Ігор Топольнік (ВМГО «Молода Просвіта»), Сергій Перникоза (ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив»), Лариса Міндріна та Олександр Резніченко.



--
З повагою і найліпшими побажаннями, 
Координатор Асоціації інституцій громадянського суспільства "Діалог з владою"
Заступник Голови ВМГО "Європейська молодь України"
Голова комітету з питань фінансових ринків Молодіжної економічної ради України
Марія Михайлівна Колесник

(093)37-15-444
(050)66-24-364
(067)11-94-721

Комментариев нет:

Отправить комментарий