понедельник, 4 июля 2011 г.

RE: Як би ви визначили поняття "молитва"? І як би відповіли на питання "А для чого взагалі молитись?"

Своїми словами:

1. Молитва (до Бога) – це духовне єднання з Богом, мислене зосередження на перебуванні разом з Богом, що може виражатися як словами, так і без слів. При цьому, такі слова також називаються «молитвою», але без духовного єднання з Богом по суті молитвою не є. Аналогічно, молитва до святих – духовне єднання, спілкування зі святим.

Молитва за померлих – це вже щось «трикутне», бо ми єднаємось духовно і з Богом, до якого молимося, і з душею померлого, за якого молимось до Бога. Тому, сам помічав на собі та чув у проповідях, що за різних людей молитва має різні відтінки, відчуття… іноді може навіть погано стати. Саме тому погано закінчувалися спроби молитися за диявола, Леніна тощо: не лише тому, ми не маємо духовної сили щоб їх вимолити, і не лише тому, що вони занадто відверто та категорично зробили свій вибір… але ми занадто слабкі, щоб витримати духовне єднання з ними і не пошкодити душу.

2. Молитися для чого?  а для чого спасатися? Спасіння – обожнення, наближення до Бога та набуття подібності до Бога. Молитва – це і є наближення до Бога. А молитва за живих, чи померлих – це прояв любові до ближніх, а любов – це уподібнення Богу.

Є, звісно і більш насущні потреби, що ми виражаємо в молитвах – щоб не хворіти, заробити, побудувати, придбати… але навіть так ми просимо, щоб Бог був з нами у цих справах, себто теж призвичаюємося до присутності Божої.

 

 

Best Regards,
Andriy Kuchera
Business Analyst

EPAM Systems

 

From: ortshield@googlegroups.com [mailto:ortshield@googlegroups.com] On Behalf Of Oleksandr POSHTARUK
Sent: Monday, July 04, 2011 9:53 AM
To: ortshield@googlegroups.com
Subject: Як би ви визначили поняття "молитва"? І як би відповіли на питання "А для чого взагалі молитись?"

 

1.      Що таке взагалі "молитва"?

2.      А для чого взагалі молитись?"

 

Пишіть, бо я трошки плаваю із поясненнями.

Мені таких питань не завадали ще, але хочеться не імпровізувати при нагоді, а відповісти в суть.

 

Всіх благ,

Oleksandr POSHTARUK

UNIX Administrator

Hardware and System Support

tel: +380 44 390 67 33 ext: 4055

+ 380 67 404 43 73

www.crediteurope.com.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий